Σελιδες

Thursday, September 13, 2012

Η εκπαίδευση στην προπαγάνδα αναπτύσσει το πολιτικό αισθητήριο του Ελληνικού Λαού



Γράφει ο Ιφικράτης Αμυράς
Η επαναστατική νίκη στην χώρα μας θα προέλθει μέσα από πολλά, καθημερινά, μικρά εκπαιδευτικά βήματα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη του πολιτικού αισθητηρίου του Λαού μας.
Τα τρία τελευταία χρόνια κατοχής απέδειξαν ότι δεν υπάρχει Ελληνική άρχουσα τάξη που να μπορεί να αντισταθεί σε οιανδήποτε ξένη επιβουλή, είτε αυτή είναι οικονομική, είτε πολιτική, είτε στρατιωτική, είτε δημογραφική, είτε πολιτιστική.
Για να οξύνουμε το πολιτικό αισθητήριο του Λαού, πρέπει διαρκώς να του αποκαλύπτουμε την πολιτική εξαπάτηση που επιχειρεί ο κατακτητής εις βάρος του σε συμμαχία με τους ελληνόφωνους γκαουλάιτερς.
Ο εχθρός εκστομίζει γενικόλογες φράσεις, όπως «μεταρρυθμίσεις», «μεταφορά πόρων από τον Βορρά στον Νότο», «επαναδιαπραγμάτευση» κ.α., τις οποίες ουδέποτε εξηγεί. Το πράττει εσκεμμένως. Φροντίζει όμως να υπονοεί μία θετική σημασία.
Για παράδειγμα με τον όρο «επαναδιαπραγμάτευση», άφηναν να εννοηθεί ότι θα επαναδιαπραγματευθούν το Μνημόνιο προς το καλύτερο. Οι περισσότεροι Έλληνες, λόγω πολιτικής απειρίας, πίστεψαν ότι αυτό ήταν το νόημα του όρου «επαναδιαπραγμάτευση». Και τώρα διαμαρτύρονται επειδή θεωρούν ότι δεν κράτησε την υπόσχεσή του ο Σαμαράς. Θεωρούν ότι τους εξαπάτησε.  
Δεν πέρασε από το μυαλό τους ότι με τον όρο επαναδιαπραγμάτευση, ο Σαμαράς εννοούσε επαναδιαπραγμάτευση προς το χειρότερο. Ο Σαμαράς είναι τόσο προδότης που για ένα χαμόγελο της Μέρκελ και λίγα κροκοδειλίσια δάκρυα, της έδωσε περισσότερα απ’ όσα του ζήτησε.
Έχουμε υποχρέωση να εκπαιδεύσουμε τον Λαό στην πολιτική καχυποψία. Οφείλουμε να τον διδάξουμε να ερμηνεύει τις αόριστες και γενικόλογες φράσεις του εχθρού, με αντίθετο νόημα απ’ αυτό που θέλει να τους προσδώσει η εχθρική προπαγάνδα.
Μάς λένε οι ελληνόφωνοι γερμανοτσολιάδες ότι το κλειδί για την έξοδο από την ευρωπαϊκή κρίση είναι η μεταφορά πόρων μέσα στην Ε.Ε, από τον Βορρά στον Νότο. Από τις πλούσιες στις πτωχές χώρες. Έτσι, αρκετοί Έλληνες υπνωτίζονται με το παραισθησιογόνο της ξένης βοήθειας. Χρέος μας είναι να τους διαφωτίσουμε. Να τους εξηγήσουμε ότι ποτέ και πουθενά στην ιστορία δεν συνέβη κάτι τέτοιο. Η μεταφορά πόρων γινόταν πάντα από τις πτωχές χώρες προς τις πλούσιες. Αυτή την στιγμή η Ελλάδα αιμορραγεί για να πλουτίσει το 4ο Ράιχ.
Το ίδιο ισχύει και για τον σοσιαλισμό. Οι νεοφιλελεύθεροι ιμπεριαλιστές δεν αρνούνται τον σοσιαλισμό ως φιλοσοφική αρχή, δηλαδή την αναδιανομή του πλούτου. Αρνούνται την αναδιανομή από πάνω προς τα κάτω. Επιζητούν μετά μανίας την αναδιανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα πάνω. Από τα πτωχότερα προς τα πλουσιότερα στρώματα του πληθυσμού.
Είναι λάθος να πέφτουμε στην παγίδα της νεοφιλελεύθερης προπαγάνδας, ήτις ισχυρίζεται ότι ο σοσιαλισμός είναι κακός. Είναι κακός γι’ αυτούς, όσο αναδιανέμει τον πλούτο προς όφελος των ασθενεστέρων.
Μιλούσαν επί δεκαετίες κατά των αγροτικών επιδοτήσεων, κατά των κοινωνικών παροχών, κατά του προστατευτισμού των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Αλλά δεν έχουν κανένα πρόβλημα όταν οι επιδοτήσεις δίδονται στις τράπεζες, όταν αφαιρούνται κοινωνικές παροχές και μετατρέπονται σε τραπεζικές παροχές, όταν προστατεύεται το χρηματοπιστωτικό καρτέλ της συμμορίας του ευρώ.
«Μεταρρυθμίσεις» φωνάζουν συνέχεια οι παπαγάλοι της Τρόικα στα κατοχικά δελτία των μμε. Και πάντα υπονοούν αλλαγή προς θετική κατεύθυνση. Όσοι όμως ζούν στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, γνωρίζουν ότι ο όρος «μεταρρύθμιση» ουσιαστικώς σημαίνει απορρύθμιση. Σημαίνει μεταρρύθμιση προς το χειρότερο.
Και σ’ αυτό το ζήτημα πρέπει να εκπαιδεύσουμε τον Λαό να μην υιοθετεί ακρίτως την φρασεολογία του εχθρού. Αρκετοί συνδικαλιστές μιλάνε με ουδέτερο ή με θετικό τρόπο για τις μεταρρυθμίσεις. Πολλοί λίγοι εξ αυτών είχαν την προνοητικότητα να ζητήσουν διευκρινίσεις από τις κυβερνήσεις για το τί σημαίνει ο όρος «μεταρρυθμίσεις» τον οποίο ακούμε εδώ και αρκετά χρόνια, πολύ πριν επιβληθεί το μνημόνιο.
Προσφάτως απεκαλύφθη ότι βρέθηκαν επικίνδυνα βακτήρια στα προϊόντα μίας εταιρείας αναψυκτικών στην Ελλάδα. Σάλος στα μμε. Απαντά το γραφείο δημοσίων σχέσεων της εταιρείας: «Δεν υπάρχει πρόβλημα...».
Δεν υπάρχει πρόβλημα, για ποιόν; Για τα βακτήρια; Για τα βακτήρια όντως δεν υπάρχει πρόβλημα.
Ο Λαός ποτέ δεν πρέπει να υιοθετεί αυτό που υπονοεί η ανακοίνωση της όποιας εταιρείας. Η ανακοίνωση της εταιρείας υπονοούσε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το καταναλωτικό κοινό. Αλλά εμείς πρέπει να ερμηνεύουμε την ανακοίνωση με τον ορθό τρόπο.
Το πόσο σοβαρό πρόβλημα προκαλείται στην λαϊκή συνείδηση από την αλλοίωση των εννοιών αποδεικνύεται από την χρήση της φράσεως «σωτηρία της χώρας». Χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από τον Γ. Παπανδρέου, με το επιχείρημα ότι το μνημόνιο σώζει την χώρα.
Εξ αρχής οι Financial Times, είχαν γράψει ότι το μνημόνιο σώζει τους ξένους τραπεζίτες. Πέρασαν δύο χρόνια μέχρι να το συνειδητοποιήσουν οι Έλληνες, αλλά αυτός ο χρόνος ήταν πολύτιμος για τον Παπανδρέου και την ληστοσυμμορία του ευρώ. Πέτυχαν τον ψυχολογικό αφοπλισμό και την πολιτική παράλυση του Λαού επί δύο χρόνια.
Η καθημερινή επανάληψη της φράσεως «σωτηρία της χώρας», μπορούσε να αναχαιτιστεί μόνον αν επί καθημερινής βάσεως υπήρχε μία ίση και αντίρροπη δύναμη που να επαναλαμβάνει την φράση «Μνημόνιο ίσον σωτηρία των ξένων τραπεζιτών εις βάρος της χώρας».
Η αφύπνιση της λαϊκής συνειδήσεως δεν είναι κάτι εύκολο. Ο εκλεπτυσμός του λαϊκού πολιτικού αισθητηρίου απαιτεί σκληρή και καθημερινή δουλειά από τους πατριώτες διαφωτιστές.
Τις τελευταίες ημέρες από τα κατοχικά μμε ακούγεται πολύ η φράση «η Ελλάδα πέτυχε τους στόχους της, γράφει Alpha Bank στο οικονομικό της δελτίο». Η τράπεζα υπονοεί ότι πάμε καλά στον τομέα του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους, χωρίς να δίδει περαιτέρω εξηγήσεις.
Εξ αιτίας της καθημερινής πλύσεως εγκεφάλου, αρκετοί πολίτες είναι έτοιμοι να το καταπιούν. Ποιούς στόχους πέτυχε η Ελλάδα; Την αύξηση της ανεργίας στο 24%; Τον στόχο της πλήρους διαλύσεως της δημόσιας υγείας; Μήπως πετύχαμε τον στόχο των 5000 αυτοκτονιών που είχαμε θέσει εξ αρχής ή μήπως να νομοθετήσουμε τις υποβοηθούμενες αυτοκτονίες; Πιάσαμε το 8% ύφεση ή είμαστε ακόμη μακριά από τον στόχο και πρέπει να πάρουμε και άλλα μέτρα;
Αν ο στόχος ήταν η καταστροφή της Ελλάδος, τότε όντως τα κατοχικά δελτία έχουν δίκιο να πανηγυρίζουν. Τον πιάσαμε.
Το ζήτημα είναι διαρκώς να αμφισβητούμε τα υπονοούμενα της εχθρικής προπαγάνδας. Να διακρίνουμε και να καταγγέλλουμε την αμφισημία των γενικόλογων φράσεων που χρησιμοποιούν για να εξαπατήσουν τον Λαό μας.
Ένα από τα τεχνάσματα που χρησιμοποιούσε παλαιότερα το καθεστώς για να εξαπατά τους εργαζομένους, ήταν η παράλειψη της αναφοράς στην σχετική αύξηση μισθών και τιμών.
Όταν οι εργάτες απεργούσαν για να αυξήσουν τον μισθό τους, το καθεστώς στην αρχή αδιαφορούσε. Αν οι απεργίες αποκτούσαν δυναμική, τότε έδινε πχ 2-3% αύξηση στους μισθούς, αποπυροδοτούσε τις εργατικές κινητοποιήσεις, καθησύχαζε τους εργαζομένους, και τους έσπαγε την απεργία. Άφηνε λίγο καιρό να ηρεμήσουν τα πράγματα, και μετά από 5-6 μήνες έκανε αύξηση 4-5% στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, ή στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ. Με αυτό τον τρόπο έπαιρνε πίσω και με το παραπάνω, αυτά που είχε δώσει στους εργαζόμενους λίγους μήνες πριν.
Πρέπει να βοηθήσουμε τους Έλληνες εργαζομένους να καλλιεργήσουν το πολιτικό τους αισθητήριο. Δεν αρκεί η αύξηση μισθών. Σημασία έχει η αναλογία μισθών και τιμών. Αν οι μισθοί μειωθούν κατά 10%, και οι τιμές κατά 20%, τότε υπάρχει πραγματική αύξηση μισθών. Οι εργαζόμενοι όμως δύσκολα κατανοούν αυτή την έννοια, και συνήθως απεργούν μόνο για τις ονομαστικές αυξήσεις μισθών. Χωρίς να ζητούν ρήτρα εξασφαλίσεως από το καθεστώς ότι δεν θα αυξηθούν οι τιμές και οι ασφαλιστικές εισφορές.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ελληνόφωνοι νεοφιλελεύθεροι ταλιμπάν θεωρούν απαράδεκτο το τύπωμα χρήματος, δηλαδή την αύξηση κυκλοφορούντος χρήματος από το κράτος. Αρκετοί Έλληνες έχουν καταπιεί και αυτό το δόλωμα θεωρώντας ότι είναι καλύτερο να αφήνουμε στους ξένους τραπεζίτες να ρυθμίζουν την ποσότητα του κυκλοφορούντος χρήματος.
Χαρακτηριστική περίπτωση η οδαλίσκη Μιράντα Ξαφά. Υποστηρίζει μετά μανίας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν επιτρέπει τον νομισματικό πληθωρισμό, και ότι τάχα αυτός είναι ο στόχος, η σταθερότητα των τιμών. Αποτελεί ανάθεμα για τα ευρωγιουσουφάκια η αύξηση της νομισματικής κυκλοφορίας με κρατική παρέμβαση(τύπωμα χρήματος).
Όμως αν καλοεξετάσουμε την πολιτική συμπεριφορά των νεοφιλελεύθερων ταλιμπάν, θα διαπιστώσουμε ότι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ η ποσότητα του κυκλοφορούντος χρήματος με κρατική παρέμβαση (δια της αιματηρής φορολογίας, δια της περικοπής κρατικών δαπανών, δια της αποπληρωμής στο 100% ξένων ομολογιούχων, κλπ).
Όταν μειώνεται βιαίως η κυκλοφορία χαρτονομίσματος από το κράτος και δημιουργείται αποπληθωρισμός, τότε δεν θεωρείται κρατική παρέμβαση στην αγορά από τους νεοφιλελεύθερους ταλιμπάν. Η εξαθλίωση των εργαζομένων και ο πλουτισμός των τραπεζιτών, όταν γίνεται με κρατική παρέμβαση, δεν αποτελεί ...κρατική παρέμβαση στην αγορά.
Το τελευταίο παράδειγμα που θα αναφέρουμε αφορά την Χρυσή Αυγή και την διένεξή της με την κατοχική κυβέρνηση. Προσφάτως όλο το «δημοκρατικό» πολιτικό καθεστώς την κατηγόρησε ότι με τους ελέγχους που έκανε στους λαθρομετανάστες μικροπωλητές των λαϊκών αγορών, διέπραξε το αδίκημα της αντιποίησης αρχής.
Εμφανίστηκαν λάβροι στα κατοχικά μμε ο Κεδίκογλου, ο Ρουπακιώτης, ο Δένδιας, και οι άλλοι γερμανοτσολιάδες της κατοχικής κυβερνήσεως, και άρχισαν όλοι μαζί να τραγουδούν σαν χορωδία την μόνιμη επωδό τους:
«Δεν θα ανεχθούμε να υποκαθίσταται το κράτος από οργανωμένες ομάδες». «Έχει όργανα και θεσμούς η συντεταγμένη Πολιτεία». «Ουδείς επιτρέπεται να κάνει αντιποίηση αρχής», και άλλα τέτοια κωμικά.
Να υπενθυμίσουμε στους αθλίους και μίζερους γερμανοτσολιάδες ότι όχι μόνον επιτρέπουν αντιποίηση αρχής, αλλά επιτρέπουν και εγκατάσταση ξένης αρχής στην Ελλάδα. Ο Δένδιας, ο Ρουπακιώτης, ο Κεδίκογλου δεν έχουν πρόβλημα όταν γίνεται αντιποίηση αρχής από ξένους. Αρκεί να μην γίνεται από Έλληνες.
Όταν γίνεται αντιποίηση αρχής από Γερμανούς και Τούρκους στην Θράκη, όπου στήνουν παράλληλο κράτος με ισλαμικά σχολεία, με παράλληλο σύστημα υγείας, με ειδικές οικονομικές ζώνες, με κέντρα λαθρομεταναστών, τότε οι γερμανοτσολιάδες Δένδιας, Κεδίκογλου, Ρουπακιώτης δεν έχουν κανένα πρόβλημα. Εκεί η δημοκρατική τους ευαισθησία μετατρέπεται σε παροιμιώδη αναισθησία.
Όταν γίνεται υποκατάσταση του Συντάγματος με μνημόνια και αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις, τότε οι γερμανοτσολιάδες μας δεν έχουν κανένα πρόβλημα αντιποίησης αρχής. Αντιθέτως βγαίνουν με χαρά όπως ο δωσίλογος υπουργός Χατζηδάκης, και δηλώνουν ότι οι Τροϊκανοί είναι φίλοι τους!
Όταν οι επίτροποι της Τρόικα εγκαθίστανται στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στο υπουργείο Οικονομικών, και δεν επιτρέπουν να εκταμιευθεί ούτε μία δαπάνη αν πρώτα δεν υπογράψουν αυτοί, τότε οι γερμανοτσολιάδες του Σαμαρά δεν έχουν κανένα πρόβλημα αντιποίησης αρχής.
Η καραμπινάτη αντιποίηση αρχής που γίνεται από τους δανειστές-κατακτητές, δεν απασχολεί τον Δένδια. Ούτε τον απασχόλησε όταν κάποιες ΜΚΟ απέκτησαν δικαίωμα να δίνουν νομιμοποιητικά έγγραφα στους λαθρομετανάστες που εισβάλλουν στην Ελλάδα.
Για τον Σαμαρά και την ληστοσυμμορία του, αντιποίηση αρχής μέσα στην Ελλάδα μπορεί να διαπράττει κάθε Γερμανός αξιωματούχος. Κάθε σιχαμερό σκουλήκι του ΔΝΤ. Κάθε απόβρασμα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης. Κάθε γραφειοκράτης των Βρυξελλών. Κάθε τουρκολάτρης μουσουλμάνος στην Θράκη.
Αλλά ποτέ δεν επιτρέπεται ένας Έλλην να ζητήσει νομιμοποιητικά έγγραφα από έναν λαθρομετανάστη σε λαϊκή αγορά. Είναι αντιποίηση αρχής, κάτι που τα δημοκρατικά γιουσουφάκια τύπου Δένδια απεχθάνονται.
Οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να παρασύρωνται από τις υποκριτικές κραυγές των δωσίλογων που τάχα οδύρονται για την υποκατάσταση των θεσμών από εξωθεσμικά κέντρα. Οι δωσίλογοι από μόνοι τους έχουν υποκαταστήσει το κοινοβούλιο και το Σύνταγμα με ξένους επιτρόπους.
Η αντιποίηση αρχής δεν αποτελεί πρόβλημα για την μισελληνική κυβέρνηση Σαμαρά. Το πρόβλημα είναι η εθνικότητα του ατόμου που την διαπράττει.
Ιφικράτης Αμυράς
13-9-«2012»

No comments:

Post a Comment