Σελιδες

Saturday, June 2, 2012

Τελικώς δεν άντεξε ο Συριζα, είπε την ανοησία του αλλιώς θα έσκαγε

Το γραφείο Τύπου του Συριζα για το δημοσίευμα του Bloomberg:

"Το χθεσινό δημοσίευμα του Bloomberg, που εμφάνισε μια υποτιθέμενη ισοτιμία ευρώ - δραχμής, είναι άλλη μια προσπάθεια κύκλων των αγορών και νεοφιλελεύθερων δυνάμεων να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό.

Τέτοιες τοποθετήσεις ευθυγραμμίζονται σαφώς με την πολιτική των εγχώριων μνημονιακών υποστηρικτών τους και μοναδικό σκοπό έχουν να σκορπίσουν το φόβο στον ελληνικό λαό και να κινδυνολογήσουν μπροστά στις επερχόμενες εκλογές.

Καμία πολιτική σκοπιμότητα δεν πρέπει να υπηρετείται πίσω από τέτοιου είδους παρεμβάσεις, που οδηγούν σε κίνδυνο την κοινωνία και την οικονομία.

To Γραφείο Τύπου"

Μάλιστα. Το γραφείο Τύπου του Συριζα αναπαράγει το ανόητο σόφισμα του συρμού: Μην τρομοκρατείστε από τους νεοφιλελεύθερους που μιλούν υπέρ της δραχμής. Μείνετε μέσα στο ευρώ να σωθείτε! Οι αντιμνημονιακές και αντινεοφιλελεύθερες δυνάμεις του ευρώ θα σας ...σώσουν! (Αν έχεις τέτοιους φίλους, τί τους θέλεις τους εχθρούς, λέει ο λαός μας...).

Λοιπόν οφείλουμε να πληροφορήσουμε το γραφείο Τύπου του Συριζα ότι εμείς στο ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv, βρισκόμασταν πίσω από την επιχείρηση εκφοβισμού του Bloomberg. Εμείς την σχεδιάσαμε και την εκτελέσαμε με χειρουργική ακρίβεια. Εμείς οι μνημονιακές και νεοφιλελεύθερες δυνάμεις του ΕΔΩ ΣΥΝΤΑΓΜΑ webtv σπέρνουμε τον τρόμο της δραχμής. 

Όταν αποφασίσουν κάποιοι στο γραφείο Τύπου να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα, θα βγάζουν πιό σοβαρές ανακοινώσεις, που δεν θα εκθέτουν τον Συριζα.

Ας καταλάβουν επιτέλους ότι η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα δεν τρομοκρατεί τον Ελληνικό Λαό. Τρομοκρατεί την νεοφιλελεύθερη ληστοσυμμορία των τραπεζιτών που θέλουν την Ελλάδα υπόδουλη στο ευρώ. 

Το ευρώ κύριοι του γραφείου Τυπου δεν είναι νόμισμα όπως η δραχμή. Το ευρώ είναι μηχανισμός εξαθλιώσεως των λαών υπέρ των τραπεζών και μηχανισμός προσαρτήσεως χωρών στο 4ο Ράιχ. 

Το Bloomberg δεν έκανε τίποτε παραπάνω από αυτό που κάνουν εδώ και καιρό ένα σωρό χώρες και οργανισμοί. Κάνουν ετοιμασίες και προσομοιώσεις ηλεκτρονικών συστημάτων για την περίπτωση μεταβάσεως στο εθνικό νόμισμα. Όλες οι σοβαρές χώρες το κάνουν αυτό. Όλοι οι σοβαροί οργανισμοί το αντιμετωπίζουν ως σοβαρό ενδεχόμενο και προετοιμάζονται. Μόνον η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται επειδή διοικείται από ευρωλιγούρηδες που έχουν εκμαυλιστεί σε τέτοιο βαθμό που δεν βλέπουν ούτε το προφανές: ότι η ευρωζώνη διαλύεται και ετοιμάζεται η επιστροφή σε εθνικά νομίσματα. Η Ισπανία και η Ιταλία ετοιμάζονται ήδη για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. 

Δυστυχώς όπως φαίνεται από την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου, ούτε ο Συριζα είναι έτοιμος για την μετάβαση σε εθνικό νόμισμα, και αναμασά με παιδαριώδες ύφος την συνωμοσιολαγνεία που αποτελεί τον συρμό των κίτρινων φυλλάδων. 

Αν ο Συριζα δεν μπορεί να ξεχωρίσει την πραγματικότητα από την συνωμοσιολαγνεία, αν αποκαλεί τους υπερασπιστές του ενδόξου Εθνικού μας Νομίσματος "νεοφιλελεύθερες δυνάμεις", τότε δυστυχώς θα προσγειωθεί στην πραγματικότητα πολύ απότομα, με πολύ πόνο.  

Η μόνη συνεπής, αντινεοφιλελεύθερη, αντιμνημονιακή πολιτική είναι η μετάβαση σε εθνικό νόμισμα. Και αυτό θα γίνει σε όλες τις χώρες που βρίσκονται υπό κατοχή. 

Αν ο Συριζα πάρει την εξουσία, σε λίγες μόνον εβδομάδες θα έχει να αντιμετωπίσει οξύτατο πρόβλημα ρευστότητος στα κρατικά ταμεία. Και τότε θα έχει δύο λύσεις: Ή θα κάνει κωλοτούμπα και θα αποδεχτεί κάποια μορφή των μνημονίων για να συνεχιστεί η χρηματοδότηση απ'έξω, ή θα αναγκαστεί να κόψει νόμισμα. Δεν υπάρχει ενδιάμεση λύση. Τα περί ευρωομολόγου και φορολογήσεως του μεγάλου πλούτου θα αποδειχτούν όνειρα θερινής νυκτός.  

Όταν η Ισπανία και η Ιταλία επιστρέψουν σε εθνικό νόμισμα, να δούμε τί θα λέει τότε το γραφείο Τύπου του Σύριζα. Μήπως ότι κατελήφθησαν από νεοφιλελεύθερες δυνάμεις; Ή μήπως ότι οι μνημονιακές δυνάμεις επέβαλαν τα εθνικά νομίσματα σε Ισπανία και Ιταλία; 

Αν είναι έτσι, τότε δεν το ξέραμε αλλά πρέπει να το δηλώσουμε στο αναγνωστικό κοινό μας. Είμαστε μνημονιακοί και νεοφιλελεύθεροι...

Ιφικράτης Αμυράς

2-6-2012

ΥΓ: Αν θέλετε να κερδίσετε τις εκλογές, σταματήστε να συκοφαντείτε το εθνικό νόμισμα. Σταματήστε να απολογείστε για την περίπτωση επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Και κυρίως σταματήστε αυτού του είδους τις δηλώσεις, ότι τάχα οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές δυνάμεις θέλουν το εθνικό νόμισμα. Ούτε καλή τακτική είναι, ούτε δείχνει σοβαρότητα.




No comments:

Post a Comment