Σελιδες

Saturday, June 2, 2012

Αποχωρώ οριστικά από το ΔΗΚΚΙ


Επειδή η δηλωμένη ιδεολογία του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την τρέχουσα πολιτική του δραστηριότητα, εξαιτίας της ένταξής του στον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ο δεύτερος να φταίει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας τίμιος, πολιτικός σχηματισμός, με βάθος χρόνου που έχει χτίσει με πολύ κόπο τα δικά του βασικά, πολιτικά νοήματα (η Ευρώπη, το ευρώ, οι μετανάστες κτλ).

Είναι απόλυτο δικαίωμά του (στην πλειοψηφία του τουλάχιστον) να μην δέχεται το Εθνικό Κράτος ως βασική προϋπόθεση για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία, συνεπώς δεν δέχεται και την άποψη περί Ξένης Κατοχής· είναι απόλυτο δικαίωμά του να βλέπει τον Φασισμό σαν μια ειδική έξαρση του Εθνικισμού (ενώ ο Φασισμός είναι ασυμβίβαστος με το Έθνος), συνεπώς να αρνείται τον σημερινό Φασισμό της Νέας Τάξης. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εξαντλήσει τα όρια της πολιτικής φιλοξενίας σε έναν χώρο με πολλές αντίθετες ιδεολογικές αναφορές, όπως το ΔΗΚΚΙ.

Το ΔΗΚΚΙ ατυχώς δεν μπορεί να συμβάλει στο κίνημα εκείνο που θα ενώσει όλες τις δυνάμεις του Έθνους εναντίον της Ξένης Κατοχής και του σημερινού Φασισμού (όπως οι πολιτική ιδεολογία του υπαγορεύει) γιατί έχει σχέσεις υπαγωγής (και όχι συνεργασίας) με τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτή η υπαγωγή αναγκάζει το ΔΗΚΚΙ σε μια συνεχή απολογία προς τα έξω έτσι: δεν μπορεί να κάνει συνεργασίες, δεν μπορεί να δημιουργήσει μέτωπα, δεν μπορεί να ελιχθεί. Είναι καταδικασμένο να ανακυκλώνει μόνο εσωτερικά (και για αυτό να αφοπλίζει) την πατριωτική-αριστερή του ιδεολογία.  

ΜΠΑΜΠΗΣ ΔΕΛΗΝΤΑΔΑΚΗΣ

ΥΓ. Η υποψηφιότητά μου στους Ανεξάρτητους Έλληνες (που εσφαλμένα και από υπερβολική ευαισθησία ανακάλεσα) ήταν πολιτικά σωστή. Αναφέρεται στη θέση του ΔΗΚΚΙ για ευρύ Αντικατοχικό – Αντιμνημονιακό Μέτωπο που πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε και τη Λαϊκή Δεξιά, θέση και αυτή ανενεργή... (δες σχετικό σύνδεσμο)
 

No comments:

Post a Comment