Σελιδες

Monday, April 30, 2012

Κράτος ομοούσιο, ομόθρονο και ομοτράπεζο με την εκκλησία

Χρυσή Αυγή, ΛΑΟΣ και λοιπά κόμματα της ακροδεξιάς, υπεραμείβονται του ομοουσίου, ομοθρόνου και ομοτράπεζου μεταξύ κράτους και εκκλησίας. Το αίτημα της κοινωνίας για διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας θεωρούν ότι προέρχεται από τα “σατανικά” στρώματα του λαού. Θα είναι ατιμωτικό για το ρωμαίικο κράτος να διαχωριστεί το ράσο από το μαστίγιο του μπάτσου και το μονόκλ του κουτοδασκάλου.

Με λίγα λόγια η Ελλάδα δεν πρέπει να ξεκολλήσει από τον Μεσαίωνα και τον βυζαντινό σκοταδισμό . Οι Έλληνες πρέπει να ζουν και να μορφώνονται υπό τη σκιά της εβραϊκής κοσμοαντίληψης και να θεωρούν φλύαρους και κενολόγους τους Έλληνες φιλοσόφους , επιστήμονες και ποιητές ως και “κουτόφραγκους” τους Ευρωπαίους που τους μελετούν και τους διδάσκουν στα πανεπιστήμια τους.

Κανένα πολιτικό πρόγραμμα δεν θα καρποφορήσει στην Ελλάδα εάν δεν μπουν πρώτα τα πνευματικά θεμέλια του νέου εθνικού κράτους. Και τα θεμέλια αυτά είναι η δυνατότητα του Έλληνα να μορφώνει το γύρω του χάους μέσα από την έμφυτο εσωτερική ελευθερία.

Τούτο σημαίνει πλήρη διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας. Κάθε θρησκεία στα καντηλέρια της χωρίς στήριξη από τους φόρους του λαού.
Μέχρι τότε καμιά , το έθνος θα πορεύεται σε συνθήκες μηδενικής ορατότητας.
Καμιά ελπίδα δεν βλέπω να ανατέλλει από τις επικείμενες εκλογές.

Λουκάς Σταύρου

http://l-stavrou.blogspot.com/2012/04/blog-post_30.html

No comments:

Post a Comment