Σελιδες

Monday, December 5, 2011

Χάγη: άθλια προειλημμένη απόφαση

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ:

Μια άθλια προειλημμένη απόφαση των ΗΠΑ και Αγγλίας με σκοπό να διευκολύνουν προειλημμένες υποχωρήσεις από την Ελλάδα. Ο εχθρός βρίσκεται «εντός των τειχών»!

Η απόφαση του διεθνούς «δικαστηρίου» της Χάγης για την ονομασία των Σκοπίων δεν αντανακλά παρά την υπαλληλοποίηση και πλήρη υποταγή του δικαστηρίου αυτού, μετά την πτώση της ΕΣΣΔ το 1990, στα κελεύσματα των ΗΠΑ και της Αγγλίας, και δεν έχει κάποια σοβαρή επίπτωση στην εξέλιξη του θέματος αυτού.

Άλλωστε ένα δικαστήριο μέλη του οποίου είναι «ιδιώτες» πρώην σύμβουλοι Υπουργών εξωτερικών μεγάλων χωρών της Δύσης οι οποίες έχουν έντονα ταχθεί υπέρ των θέσεων των Σκοπίων και της αλλαγής των συνόρων και αποσταθεροποίησης της Βαλκανικής ακυρώνει το όποιο «κύρος» μπορούσε να έχει η απόφαση. Το ΔΗΚΚΙ έχει σημειώσει ότι:

Αυτό που επιδιώκει το καθεστώς των Σκοπίων δεν είναι η διεθνής αναγνώριση της ονομασίας του ως Μακεδονία αλλά η ειδικότερη αποδοχή και αναγνώριση του ονομασίας αυτής από τη χώρα μας έστω με διπλή ή σύνθετη ονομασία έτσι ώστε στο μέλλον να νομιμοποιούνται χαλκευμένες «αλυτρωτικές» θέσεις σε βάρος της. Εγείρονται όμως δύο καίρια για τα κρίσιμα εθνικά θέματα ερωτήματα:

1)Πως είναι δυνατόν η χώρα μας να υπερασπίσει και να προωθήσει διεθνώς τις θέσεις της στο ζήτημα αυτό όταν η μεγάλη πλειοψηφία των στελεχών που χειρίζονται ή/και χειρίστηκαν τα ζητήματα Εξωτερικής πολιτικής τα τελευταία χρόνια, είτε από το ΠΑΣΟΚ είτε από τη ΝΔ (Ν. Μπακογιάννη), τάσσονται υπέρ της άποψης των Σκοπίων;

2) Μετά από την απόφαση αυτή, αλλά και από την εξίσου άθλια απόφαση του ίδιου δικαστηρίου για το Κόσσοβο σε βάρος της Σερβίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ : Επιμένουν στην παραπομπή σε αυτό των ανύπαρκτων διαφορών και των απαράδεκτων Τουρκικών διεκδικήσεων σε βάρος της χώρας μας στο Αιγαίο; Παραπομπή η οποία αποτελεί για τις ξενόδουλες κυβερνήσεις των ΠΑΣΟΚ και ΝΔ περίπου «τελικό στόχο» και κατάληξη των σχεδιασμών της Εξωτερικής μας πολιτικής για τον μείζονα κίνδυνο που αντιμετωπίζουμε στη ζώνη Κύπρος -Αιγαίο-Θράκη ; Το ΔΗΚΚΙ επαναλαμβάνει το εξής:

Η Ελλάδα δεν έχει επιλεγεί ως στόχος μόνο στην Οικονομία. Η ιμπεριαλιστική Νέα Τάξη πραγμάτων έχει αποφασίσει την ρευστοποίηση και εξόντωσή της ως αυθύπαρκτο Κράτος, την εξόντωσή της ως έθνους και ως λαού.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΚΚΙ - Σοσιαλιστική Αριστερά
www.dikki.org Καρόλου 28 Πλατ. Καραϊσκάκη τηλ. 2105234289 5/12ου/2011

No comments:

Post a Comment