Σελιδες

Friday, August 26, 2011

Διοργάνωση Οικονομικού Συνεδρίου στην Αθήνα με θέμα: «Έξοδος της Ελλάδος από την ευρωζώνη. Η μετά-ΟΝΕ εποχή και η απαρχή διαλύσεως της Ευρωπαϊκής Ενώσεως»

Η νομισματική ένωση καταρρέει. Δεν χρειάζεται να παρασύρει και την Ελλάδα μαζί της. Στην πρώτη μεγάλη οικονομική κρίση της ευρωζώνης, το ευρώ απέδειξε ότι αποτελεί μέρος του προβλήματος. 
Η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνον κωφεύει εμπρός στα τεράστια οικονομικά προβλήματα αλλά τα επιδεινώνει, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.
Η Ε.Ε. απέδειξε ότι ενδιαφέρεται μόνον για προνόμια της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών. Όπως πάντα, αδιαφορεί για τους Λαούς.
Η ηγεσία της Ε.Ε. γκρέμισε τις αυταπάτες των πολιτών για την περίφημη «ευρωπαϊκή συνοχή και αλληλεγγύη». Αντί να ζητά συγγνώμη από τους Λαούς για τα ολισθήματά της, θέλει να κάνει την κρίση ευκαιρία ζητώντας περισσότερες αρμοδιότητες. Περισσότερο συγκεντρωτισμό. Θέλει να καταργήσει και την ελάχιστη ανεξαρτησία των κρατών. Θέλει να απαλλάξει τους Λαούς από την ευθύνη να κυβερνώνται μόνοι τους με βάση την δημοκρατία και την εντοπιότητα.
Η Ε.Ε απέδειξε ότι εξυπηρετεί τα συμφέροντα των λίγων εις βάρος των πολλών.
Κάνει μαθήματα δημοκρατίας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε εντός και εκτός Ευρώπης κυβερνήσεις, την ίδια στιγμή που καταπατά κάθε έννοια λαϊκής κυριαρχίας. Την στιγμή που ο οικονομικός οδοστρωτήρας της ΟΝΕ συνθλίβει μαζικώς εκατομμύρια εργαζομένους.
Η ηγεσία της Ε.Ε. ούτε εκλέγεται από τους Λαούς, ούτε είναι υπόλογος στους Λαούς. Παρ’ όλα αυτά θεωρεί ότι νομιμοποιείται να κατηγορεί την Ελλάδα για παραποιημένα στοιχεία. Αυτή είναι η μισή αλήθεια που ισοδυναμεί με ένα ολόκληρο ψεύδος. Η Ε.Ε. αποσιωπά το γιατί υπήρξαν παραποιημένα στοιχεία. Στόχος της Ε.Ε. ήταν να χάσει η Ελλάδα την οικονομική της ανεξαρτησία και να υποταχθεί στην ευρωζώνη.
Από το 2001 η Ε.Ε. γνώριζε ότι η Ελλάδα δεν είχε τις απαραίτητες προϋποθέσεις για να εισέλθει στην ευρωζώνη. Ήξεραν ότι τα δημοσιονομικά στοιχεία ήταν εικονικά, όπως και άλλων χωρών που υιοθέτησαν το ευρώ. Αλλά το αποσιώπησαν γιατί το ευρώ ήταν ένα σχέδιο πολιτικού ολοκληρωτισμού, με σκοπό την υποταγή των Εθνών. Ποτέ δεν ήταν οικονομικό σχέδιο. Και ποιος κατηγορεί την Ελλάδα; Η ΕΕ, της οποίας επί 17 συναπτά οι οικονομικοί ελεγκτές αρνούνται να επικυρώσουν τον προϋπολογισμό της.  
Η Ευρώπη δεν βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο της διεθνούς πολιτικής. Η ισχύς έχει μετατοπιστεί προς την Ανατολή. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αντί να ενδυναμώνει, αποδυναμώνει το ειδικό βάρος των Εθνών της Ευρώπης. Η βιομηχανική παραγωγή φθίνει, η γήρανση των πληθυσμών αυξάνεται ραγδαίως, η πολιτιστική ζωτικότητα της Ευρώπης απονεκρώνεται. Οι πολιτικές της Ε.Ε διέλυσαν τον κοινωνικό ιστό των Ευρωπαϊκών Εθνών. Η ηγεσία της ΕΕ, έχοντας χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα, ναρκοθετεί την εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της Ευρώπης.
Την ίδια στιγμή στην παγκόσμια πολιτική σκηνή εξαπλώνονται οι πολεμικές συγκρούσεις με βάση την ιδεολογία, τον πολιτισμό, τις πρώτες ύλες, τα γεωπολιτικά συμφέροντα. Τα μεγάλα μεταναστευτικά ρεύματα αλλάζουν τον παγκόσμιο χάρτη.
Στα τεράστια προβλήματα που απειλούν την Ευρώπη, το ευρώ και η Ε.Ε αποτελούν μέρος του προβλήματος.
Φιλοδοξούμε οι σύνεδροι να αποτελέσουν τους Πατέρες και τις Μητέρες μίας Νέας Ευρώπης απηλλαγμένης από τα δεσμά του ευρώ και της Ε.Ε.
Μία Νέα Τάξη Πραγμάτων γεννάται στην μετά-Ε.Ε. εποχή. Θέλουμε να αφήσουμε ελεύθερη την φαντασία μας να οικοδομήσει την Νέα Ευρώπη. Οι σύνεδροι θα υποβάλλουν σχέδια, σκέψεις, ιδέες, για το πώς οραματίζονται την Νέα Ευρώπη.
 
·        Θεματολογία συνεδρίου
Τεχνικό σχέδιο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ. Διάλυση της ευρωζώνης. Η μετά ΟΝΕ εποχή. Νέες συμμαχίες στην Ευρωπαϊκή Ήπειρο.  Εκτιμήσεις για την Νέα Τάξη Πραγμάτων που θα διαμορφωθεί στην Ευρώπη μετά την διάλυση της Ευρωπαϊκής Ενώσεως.
 
·        Συμμετοχή στο συνέδριο
Οι παραλήπτες του κειμένου καλούνται να δηλώσουν σε ποιόν τομέα θέλουν να συμμετάσχουν: ως ομιλητές, ως μέλη της οργανωτικής επιτροπής, ως χορηγοί, ως εθελοντές στην προετοιμασία του συνεδρίου.
Στο συνέδριο θέλουμε να λάβουν μέρος Έλληνες και ξένοι στοχαστές. Η ανακοίνωση θα αποσταλεί σε δεξαμενές σκέψεως, πανεπιστήμια, εφημερίδες και περιοδικά, επιμελητήρια, επιχειρηματικές ενώσεις, πολιτικούς επιστήμονες, τράπεζες.
Επειδή η δημοκρατία και η εθνική ανεξαρτησία απειλούνται διαρκώς από την Ε.Ε το συνέδριο σκοπεύει να αποκτήσει χαρακτηριστικά διαρκούς προγράμματος μελέτης και προβληματισμού γύρω από το μέλλον της Νέας Ευρώπης.
Επειδή το συνέδριο διεξάγεται στην Ελλάδα, παραλλήλως με τις ομιλίες, θα παρουσιαστούν πολιτιστικά δρώμενα με Αρχαία Ελληνική μουσική, αρχαία Ελληνική ενδυμασία, και αρχαία Ελληνική μαγειρική. Θα εκτεθούν όλα τα Ελληνικά νομίσματα.
Η επιτυχία του συνεδρίου εξαρτάται από όλους μας. Από την συχνή διάδοση του μηνύματος. Από την γενναιοδωρία των χορηγών. Από την πολιτική διαύγεια των συμμετεχόντων.
Η υποβολή δοκιμίων όσων θέλουν να μιλήσουν στο συνέδριο πρέπει να ξεκινήσει άμεσα.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί σε ξενοδοχείο των Αθηνών. Η ακριβής ημερομηνία και τοποθεσία θα δημοσιευθεί όταν ολοκληρωθούν οι προσυνεδριακές ημερίδες της οργανωτικής επιτροπής.
Για να αποκτήσει ορμή η ανοικοδόμηση της Νέας Ευρώπης παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αναμεταδίδουν το παρόν κείμενο μέσω του διαδικτύου.
 
Για την εκδήλωση ενδιαφέροντος χορηγίας, υποβολή δοκιμίων και συντονισμό του συνεδρίου επικοινωνήστε στην διεύθυνση: aganaktismenoi-apofasismenoi@hotmail.com

No comments:

Post a Comment