Σελιδες

Monday, August 22, 2011

Ώρα μηδέν για το καθεστώς Παπανδρέου. Οι δυνάμεις των επαναστατών προελαύνουν στην πρωτεύουσα Αθήνα!

Σε ασφυκτικό κλοιό βρίσκεται τις τελευταίες ώρες το καθεστώς Παπανδρέου στην Ελλάδα, με τις δυνάμεις των επαναστατών να έχουν μπει στην πρωτεύουσα Αθήνα και τη διεθνή κοινότητα να καλεί τον μέχρι πρότινος ισχυρό άνδρα της χώρας να απομακρυνθεί από την εξουσία. Οπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία ομάδες των επαναστατών βρίσκονται στην  Πλατεία Συντάγματος  την οποία και μετονόμασαν σε "Πλατεία των Αγανακτισμένων".
Το Αλ Τζαζίρα επικαλείται εκπρόσωπο των ανταρτών σύμφωνα με τον οποίο οι προσκείμενες στον Παπανδρέου δυνάμεις ελέγχουν "το 15-20% της Αθήνας".
Οι κυβερνητικές δυνάμεις φαίνεται να ελέγχουν τμήματα της ελληνικής πρωτεύουσας, αν και σύμφωνα με άλλες αναφορές πολλοί από τους στρατιώτες έχουν παραδώσει τα όπλα τους στους επαναστάτες. "Σας προειδοποιώ πως υπάρχουν θύλακες αντίστασης εντός και γύρω από την Αθήνα" προειδοποίησε ένας από τους ηγέτες των αντικαθεστωτικών που εμφανίστηκε αισιόδοξος πως "με το θέλημα του Θεού, η νίκη μας θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγες ώρες".

Οπως όλα δείχνουν, οι δυνάμεις των επαναστατών κατόρθωσαν στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας να κάνουν ό,τι δεν μπορούσαν να πράξουν κατά τους τελευταίους 6 μήνες, όταν και ξεκίνησε η εξέγερση στη χώρα εναντίον του καθεστώτος Παπανδρέου.
Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα τόνισε πως "ο πιο σίγουρος τρόπος για τον τερματισμό της αιματοχυσίας στην Ελλάδα απλός: "Ο Παπανδρέου και το καθεστώς του πρέπει να αναγνωρίσουν πως η κυριαρχία τους έφτασε στο τέλος της. Ο Παπανδρέου πρέπει να αναγνωρίσει την πραγματικότητα ότι δεν ελέγχει πλέον τη Λιβύη..."

http://www.kourdistoportocali.com/default.aspx?pageid=7258

No comments:

Post a Comment